
Regionalne produkty spożywcze w Blue City
22 sierpnia 2021Połączenie niepowtarzalnego smaku, świeżości i tradycji? Jarmark Produktów Regionalnych w Blue City oferuje pyszne sery prosto od producentów, miody z podlaskich i roztoczańskich pasiek, ryby, wędliny i wiele innych naturalnych przysmaków.
Najbliższy jarmark odbywać się będzie od środy 25 sierpnia do przypadającej 29 sierpnia niedzieli handlowej.
Na straganach znajdą się takie produkty, jak pieczywo z Sierpca, wędliny z Podlasia i Roztocza, nabiał z Suwalszczyzny, oscypki i bundz prosto z Podhala, gotowe regionalne dania jak np. zupy, bigos, kartacze, piróg biłgorajski, pierogi i babka ziemniaczana, ciasta i wiele innych, naturalnych i domowych przysmaków. Miłośnicy dobrego, naturalnego jedzenia z pewnością docenią ryby, które są wyławiane z jeziora Żywieckiego, przy zaporze w Tresnej, a następnie wędzone metodą na ciepło i na zimno przy użyciu drzewa owocowego, olchowego i bukowego.
Nie zabraknie również zagranicznych, regionalnych przysmaków. Wędliny, pasty warzywne, sery, oliwki, oliwy, octy balsamiczne, wina oraz słodycze proponują stoiska z artykułami z Węgier, Grecji, Turcji, Włoch oraz Azerbejdżanu.
Źródło: Informacja prasowa

Adam Kostrzewski, urodzony i wychowany w Warszawie, jest autorem portalu „Wieści z Warszawy”, poświęconego życiu miasta i jego mieszkańcom. Od najmłodszych lat pasjonuje się historią i kulturą stolicy, co zaowocowało stworzeniem setek artykułów, które dostarczają aktualnych informacji o wydarzeniach, miejscach i ludziach związanych z Warszawą. Adam z zaangażowaniem przybliża czytelnikom zarówno codzienne sprawy miasta, jak i mniej znane historie, pokazując bogactwo warszawskiej tradycji i nowoczesności.