
Jak wybrać catering na imprezę firmową? Podpowiadamy!
25 października 2019Poczęstunek na spotkaniu firmowym to sprawa niezwykle ważna – to przy jedzeniu przecież ludzie najczęściej rozmawiają, otwierają się na innych i śmieją. Dobry catering to niezbędny element integracji.
Przyjemny plener
Impreza firmowa w plenerze to doskonała okazja zarówno do integracji pracowników jak i przyciągnięcia klientów. Niekiedy stanowi idealne uzupełnienie celebracji sukcesu lub rocznicy założenia firmy, kiedy indziej pozwala na promocję pozytywnego wizerunku marki.
Decydując się na spotkanie w plenerze możemy być niemal pewni, że przyciągnie ono zdecydowanie więcej chętnych niż podobna impreza urządzana pod dachem. Warto więc zadbać o odpowiednio ciekawą propozycję potraw, którą dostarczyć może doświadczona firma cateringowa. Dobre menu imprezy plenerowej uwzględnia przede wszystkim przekąski i dania do szybkiego podania i zjedzenia, które będą idealnie się nadawać na poczęstunek na świeżym powietrzu.
Przystawki na konferencje
Wiele przedsiębiorstw organizuje konferencje i eventy, nie tylko po to, by znaleźć klientów, ale również by promować pozytywny wizerunek swojej marki i zwrócić uwagę na swoje produkty.
Już jednak etap organizacji takiej imprezy wymaga bardzo dużych nakładów pracy, przy których wybór menu wydaje się dodatkowym obciążeniem: choć wcale nie musi tak być. By zachować skupienie na podobnym spotkaniu warto zainwestować w napoje (zarówno te ciepłe, jak i zimne) oraz dobre jakościowo przekąski, by goście, rozmawiając na poważne tematy, nie poszukiwali w myślach pobliskiego lokalu gastronomicznego. Lekkie, zrównoważone posiłki pozytywnie wpływają na atmosferę spotkania i sprawiają, że jego uczestnicy przestają myśleć o szybkim powrocie do domu i zjedzeniu gorącego obiadu.
W siedzibie głównej
Kiedy decydujemy się na organizację spotkania dla pracowników w siedzibie przedsiębiorstwa, warto jest rozważyć przygotowanie cateringu w zaufanej firmie, bądź pod postacią zimnych przekąsek. Wybierając właściwe dla siebie rozwiązanie, powinniśmy zdecydować się na większą różnorodność niż w przypadku spotkań plenerowych, lub konferencji: w przestrzeni firmowej jedzenie powinno przykuwać uwagę gości i pozwalać na to, by każdy znalazł coś dla siebie.
Aby zapewnić uczestnikom firmowej imprezy odpowiedni poczęstunek, warto zadbać o dobry catering. Ząbki znajdują się niedaleko Warszawy, dlatego firmy ze stolicy mogą wybrać ofertę restauracji Na skrajnej.
Materiał partnera

Adam Kostrzewski, urodzony i wychowany w Warszawie, jest autorem portalu „Wieści z Warszawy”, poświęconego życiu miasta i jego mieszkańcom. Od najmłodszych lat pasjonuje się historią i kulturą stolicy, co zaowocowało stworzeniem setek artykułów, które dostarczają aktualnych informacji o wydarzeniach, miejscach i ludziach związanych z Warszawą. Adam z zaangażowaniem przybliża czytelnikom zarówno codzienne sprawy miasta, jak i mniej znane historie, pokazując bogactwo warszawskiej tradycji i nowoczesności.