Najlepsze pączki w Warszawie

Najlepsze pączki w Warszawie

15 lutego 2022 0 przez Redakcja

Gdzie można zjeść najlepsze pączki w Warszawie? Jesteś z Warszawy, a może tylko zapragnąłeś odwiedzić stolicę? Przy okazji, będąc w tak dużym mieście warto sięgnąć opinii o uwielbianych przez wszystkich Polaków, słodkich przekąskach, jakimi są pączki.

Najlepsze pączki w Warszawie – czym powinny się wyróżniać?

Pączki są klasycznymi, słodkimi przekąskami, które w naszym kraju grają dużą rolę, jeśli chodzi o wybierane przez rodaków słodycze. Najważniejszymi cechami wytworzenia idealnych, przepysznych pączków są na pewno wysokojakościowe składniki i pasja, z jaką są tworzone. Przyjęło się, że taka przekąska powinna ważyć pomiędzy 55 a 70g, nie mieć więcej niż 500 kalorii i istotne jest, by był usmażony na smalcu. Co więcej, wybierany pączek powinien zostać spłaszczony z ładną, białą obrączką wokół. Jeśli zauważymy, że wybrane przez nas pączki są okrągłe – lepiej od razu odłożyć je na miejsce! Oznacza to, że ciasto było zbyt gęste, albo jest to po prostu produkt nie warty uwagi.

Cukiernia Vincent

Gdzie znajdziemy najlepsze pączki w Warszawie? Z pewnością warte uwagi są te, serwowane przez cukiernię Vincent, której lokalne znajdziecie w całej Warszawie i nie tylko. Jest to lokal znany z wysokiej jakości, francuskich wypieków, które są przygotowywane bez konserwantów czy polepszaczy. W ofercie cukierni znajdziemy pączki o smaku: słony karmel, malina, róża, krem pâtissière, czarna porzeczka oraz kokos. Polecamy udać się tam zarówno w tłusty czwartek, jak i każdego innego dnia roku, aby skosztować pysznych pączków serwowanych przez cukiernię Vincent. Rozpiskę lokali znajdziecie TUTAJ.

Wszystkie produkty oferowane w Vincencie są ręcznie przygotowane przez profesjonalnych piekarzy i cukierników, dzięki czemu klient ma gwarancję smaku i jakości. Zakupu można dokonać również online za pośrednictwem sklepu internetowego.

Poza smacznymi pączkami w lokalu tym napić się można również aromatycznej kawy w wielu odmianach m.in: salted caramel mocha, iced carmel macchiato, americano, espresso macchiato czy french vanilla latte light jak na prawdziwą francuską cukiernie przystało.

Smacznego!

Pączkarnia – Warszawa: Pracownia Cukiernicza „Zagoździński”

Jedną z najpopularniejszych pracowni cukierniczych znajdujących się w Warszawie, która w swojej ofercie posiada przepyszne pączki, jest Pracownia Cukiernicza „Zagoździński”. Pączkarnia specjalizuje się w produkcji pączków. Na stornie internetowej firmy możemy przeczytać, że założyciele naprawdę znają się na swoim fachu. W menu znajdziemy m.in: pączki z marmoladą wieloowocową, z naturalnych składników.

Przede wszystkim robione są na tradycyjnym smalcu! Jest to coraz rzadziej spotykane, a ta cecha jest najważniejszą kwestią do rozpatrzenia, zanim wybierzemy się do korzystania z usług. Robione ręcznie, według starej, sprawdzonej receptury Władysława Zagoździńskiego. Mężczyzna był założycielem tej wspaniałej, historycznej wręcz cukierni. Firma powstała w 1925 roku.

Lokal wyróżnia się swoim urokiem, jest świetnym miejscem do wykorzystania swojego wolnego czasu.

Pracownia znajduje się na ulicy Górczewskiej 15, nieopodal Zamku Królewskiego w Warszawie oraz Centrum Nauki Kopernik.

Warszawa – dobre pączki: M.M. Wolińscy

Równie świetną pączkarnią w Warszawie jest firma Pączkarnia z Tradycją M.M. Wolińscy. Jest to szczególne miejsce, które warto odwiedzić, ponieważ produkuje wyjątkowe słodkości. Sama nazwa wskazuje na to, że jest to cukiernia z tradycją, która skupia się na wysokiej jakości, z której jak można przeczytać na oficjalnej stronie firmy, są naprawdę dumni. Rodzinna firma, która produkuje pączki metodą tradycyjną, którą dawniej praktykowały nasze babcie, używające tylko i wyłącznie naturalnych składników. Pączki wykonywane są z jakościowych produktów. Pączki oprócz świetnego smaku, są przede wszystkim zdrowe.

Są smażone na smalcu, więc na pewno warto wybrać się do Pączkarni z Tradycją M.M. Wolińscy. Na stronie internetowej znajdziemy informację o korzystaniu z mąki, która jest wytwarzana z rodzinnego młynu, bez sztucznych dodatków. Ciasto jest idealnie dopieczone, ma odpowiedni kształt, dzięki braku korzystania ze spulchniaczy i innych, chemicznych substancji.

Miejsce w którym znajduje się pracownia, jest zdecydowanie bardzo zadbane i przyjemne. Dogodne położenie to również ogromna zaleta.

Cukiernia ma swój lokal przy ulicy Grójeckiej 78. Niedaleko stamtąd do pól mokotowskich.

Kolejna, świetna pączkarnia: Stolica Pączków

Trzecią już w naszym zestawieniu jest firma „Stolica Pączków”. W swojej ofercie posiadają przepyszne pączki w różnych opcjach, tworzone wyłącznie z najlepszych, naturalnych i wysoko jakościowych składników. Oprócz pączków mamy do wyboru także różne smaki lodów oraz przepyszne kawy. Jest to miłe miejsce do odpoczynku i spędzenia swojego wolnego czasu przy przepysznych przekąskach. Warto wstąpić tam na nieco dłużej i docenić urok tego miejsca.

Lokal znajduje się przy ulicy Generała Tadeusza Pełczyńskiego 14 w Bemowie.

Podsumowując – pączki Warszawa

Stolica Polski oferuje nam ogrom różnych możliwości, w szczególności lokali gastronomicznych. Ciężko jednak trafić na miejsce, w którym dba się o klienta tak samo, jak i o produkt. Wymienione wyżej cukiernie posiadają obie te cechy. Smaczne pączki, świetna atmosfera i dogodne położenie to spore zalety, dla których warto się wybrać.